Türkiye

İtiraza ret

Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş'u darp ettiği iddia edilen Kuveyt Büyükelçiliği şoförünün serbest bırakılmasına savcılıkça yapılan itiraz reddedildi.

Konular: Türkiye
Olay, izin nedeniyle Türkiye'de bulunan pilotun,bebeğini sağlık ocağına aşı yaptırmaya götürdüğü esnada meydana gelmişti. [Fotoğraf: DHA]

kurmay yarbay hakan karakuş'u darbettiği öne sürülen kuveyt büyükelçiliği şoförünün tutuklama istemiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe serbest bırakılmasına savcılıkça yapılan itiraz reddedildi.

zanlı şoför selahaddin a.'nın avukatı ali yıldız, müvekkilinin, tutuklanması istemiyle sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince serbest bırakılmasına savcılığın itirazının reddedildiğini belirterek, "itirazı değerlendiren nöbetçi hakimlik, yeni bir delil olmadığı ve tutuklama şartları oluşmadığı gerekçesiyle talebin reddine karar verdi" dedi.

yıldız, müvekkili hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılmasına ilişkin kendilerinin itirazının da reddedildiğini kaydetti.

cumhuriyet savcısı banu özenç islim, şoför selahaddin a.'yı "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan tutuklamaya sevk etmiş, zanlı ise nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

adli kontrol kapsamında zanlının her cuma karakola imza vermesi gerekiyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;