Euro 2016

İzlanda'nın yüzde 8'i bilet istiyor

Tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak İzlanda'da 26 bin 985 taraftar UEFA'ya bilet başvurusunda bulundu. Bu rakam, ülke nüfusunun yüzde 8'i oluyor.

Konular: Spor, Futbol
İzlanda'nın nüfusu 330 bin [Getty Images]

uefa'nın verdiği bilgiye göre izlanda'dan 26 bin 985 taraftar fransa'da düzenlenecek avrupa futbol şampiyonası için bilet istedi.

buna göre nüfusu 330 bin olan ülkenin yüzde 8'i takımlarını fransa'da yalnız bırakmak istemiyor.

izlanda futbol birliği başkanı geir thorsteinsson "takımım adına çok mutluyum. fransa'da çok iyi desteklenecekler. bu çok önemli. bizim 12. oyuncumuz olacaklar" dedi.

izlanda, türkiye'nin de bulunduğu gruptan ikinci olarak çıkmıştı.

izlanda, euro 2016'ya katılacak 24 ülke arasında en az nüfusa sahip ülke. ilk üçte rusya, almanya ve türkiye yer alıyor. ev sahibi fransa, 65 milyon 800 bin nüfusuyla dördüncü sırada.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;