Basketbol

İzlanda'yı yenerse tur gelecek

Türkiye, 2015 Avrupa Şampiyonası B Grubu'ndaki 4. maçında Sırbistan'a 91-72 yenildi. Türkiye bugün son maçında İzlanda ile karşılaşacak. İzlanda'yı yenerse tur atlayacak.

Konular: Spor
Türkiye bu sonuçla şampiyonada ikinci mağlubiyetini alırken, 4. maçını da kazanan Sırbistan gruptan çıkmayı garantiledi. [AA]

karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk 3 dakikası 7-7 geçildi. sonraki 4 dakikada ay-yıldızlı ekip etkin savunma yapamadı ve hücumlardan da boş döndü. teodosic-kalinic ikilisiyle 3 sayılık isabetler bularak farkı açan sırbistan, boyalı alanda bjelica ve erceg'in katkılarıyla  skoru 7. dakika içinde 22-7 yaptı. kalan dakikalarda milliler, ali muhammed ve cedi osman ile basketler bulmasına rağmen sırbistan; raduljica ve erceg ile karşılık vererek ilk periyodu 16 sayı farkla, 30-14 önde tamamladı.

ikinci periyotta  ersan ilyasova ve cedi osman’ın basketlerine nedovic, bjelica, kuzmic ve teodosic ile karşılık veren sırbistan, 15. dakika içinde farkı 21 sayıya çıkardı: 43-22. bu çeyreğin son bölümünde milli takım, semih erden, ali muhammed, oğuz savaş ve sinan güler ile sayılar buldu. bogdanovic, raduljica, kuzmic ve kalinic ile sayılar üreten sırbistan, soyunma odasına 53-35 önde gitti.

dengede geçen üçüncü periyotta iki takım karşılık sayılar üretirken 25. dakika sırbistan'ın 65-45’in üstünlüğüyle geçildi. bu bölümün sonunda 10-4'lük seri yakalayan "12 dev adam", sayı farkını az da olsa eriterek periyodun bitimine 1 dakika kala skoru 55-69'a getirdi. raduljica’nın basketine karşı türkiye, semih erden ile basketler buldu ve final periyoduna 71-59 geride girdi.

son periyotta da üstünlüğünü sürdüren sırbistan karşılaşmadan 19 sayı farkla, 91-72  galip ayrıldı.

türkiye bu sonuçla şampiyonada ikinci mağlubiyetini alırken, 4. maçını da kazanan sırbistan gruptan çıkmayı garantiledi.

karşılaşmada ay-yıldızlı ekipte ali muhammed 16, semih erden de 14 sayıyla oynadı. sırbistan'ın galibiyetinde ise 20 sayı atan raduljica ve 17 sayıyla oynayan teodosic önemli rol oynadı.

ataman: almanya maçından sonra dinlenemedik

ergin ataman, almanya ile yaptıkları karşılaşmanın ardından dinlenemediklerini ve dünya ikincisi sırbistan'a direnç gösteremediklerini söyledi.

ataman, karşılaşmanın ardından yaptığı değerlendirmede, maça düşük enerjide başladıklarını ve özellikle ilk periyotta rakibe 30 sayı atma imkanı verdiklerini belirtti.

hücumda ve savunmada hedefledikleri hiçbir şeyi yapamadıklarını kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, şunları kaydetti:

“belki buna bahane olarak sığınmamak lazım. bu bir gerçek. dün büyük bir enerji sarf ettik ve bizim maç geç saatte bittiği için 21.00-22.00 gibi otelde olduk. yemek yedik. çocuklar ancak yatıp, uyumaları, dinlenmeleri... sabah erkenden kalkıp salonda oluyorsunuz. ne teknik ne taktik bir hazırlık yapamıyorsunuz. antrenman yapamıyorsunuz. çocuklar yeteri kadar dinlenemediler. rakip de son dünya ikincisi sırbistan olunca direnç koyamadık. sadece devre arasında, kaybetsek de direnç koymamız gerektiğini, basketbol oynamamız gerektiğini konuştuk. çocuklar da buna üçüncü periyotta karşılık verdi. üçüncü periyotta farkı 12 sayıya kadar indirdik ancak sonra yine enerjimiz yeterli olmadı."

ataman, son 5 dakikada fark 14-15 sayıda olduğu sırada izlanda ile yarın yapacakları karşılaşmayı düşünerek hareket ettiklerini vurguladı.

turnuvada sürpriz sonuçlar da alındığını ifade eden ergin ataman, italya'nın ispanya'yı yenmesinin turnuvanın en büyük sürprizlerinden olduğunu dile getirdi.

"3 galibiyete ulaşmamız lazım"

organizasyona gelirken ay-yıldızlı ekip için gerçekçi hedefin 3 galibiyet almak olduğuna işaret eden başantrenör ataman, şu ifadeleri kullandı:

"biz bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. artık diğer sonuçlar gruptaki yerimizi belli edecek. bakalım göreceğiz. biz şu anda izlanda maçına konsantre olmalıyız. izlanda'nın belki galibiyeti yok ama sırbistan maçı dışında herkesle başa baş oynadı. gruptan çıkmak için izlanda'yı yenip 3 galibiyete ulaşmamız lazım."

ataman, sırbistan’ın gruptan çıkmayı garantilediğini,  yarın italya maçına asılmaması durumda bunun milli takım için iyi olmayacağını kaydetti.

çok fazla türk taraftarın salonda olmamasına da değinen ataman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"şaşırtıcı. gişelerde bilet satılmıyor, 'bilet tükendi' deniyor. türkler'de bilet yok. büyük bir hayal kırıklığı. avantajı bırakın, tamamen dezavantajdı. italya maçı aynı şekilde. bizim için büyük bir sürpriz. buradan inşallah yarın kazanıp fransa'ya geçeceğiz. artık fransa'daki taraftarlarımızdan destek bekliyoruz ve ümit ediyorum ki fiba, türk seyircilerine yeteri kadar bilet verir."

milli basketbolcu oğuz savaş da sırbistan maçının bekledikleri gibi geçmediğini, birinci periyotta geriye düştüklerini ve yeniden rakibi yakalamanın kolay olmadığını ifade etti.

direnç gösterdiklerini ancak güçlerinin yetmediğine dikkati çeken tecrübeli oyuncu, sırbistan'ın iyi bir takım olduğunu belirterek, "maça iyi başladılar. onları tebrik ediyorum" diye konuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;