Türkiye

İzmir’de 38 kaçak yakalandı

Çeşme’den Yunan adalarına gitmeye çalışan 38 kaçağın bulunduğu minibüs, polis kontrol noktasında durmadı. Polisin kovaladığı minibüs, lastiği patlayınca yakalandı.

Konular: Türkiye
Kaçaklar, kimlik tespiti ve ifadelerinin alınması için Güzelpahçe Polis Merkezi'ne götürüldü. [aa]

polis ekipleri, izmir-çeşme otobanında giden bir minibüsten şüphelenerek durdurmak istedi. dur ihtarına uymayan minibüs şoförü kontrol noktasını hızla geçince, polisle kaçan minibüs arasında kovalamaca yaşandı. çeşme istikametine doğru kaçan minibüs, seferihisar kavşağı otoban çıkışında lastiği patlayınca durdu. 

aracını bırakarak ormanlık alana kaçan minibüs şoförü, gece karanlığında izini kaybettirdi.

polisin minibüs içindeki incelemesinde, yurda izinsiz yollardan giriş yaptığı belirlenen afganistan, suriye ve somali uyruklu 38 kaçak yakalandı. minibüsün içinde can yelekleri de bulundu.

aralarında bir kadın ve çocukların da bulunduğu kaçaklar, kimlik tespiti ve ifadelerinin alınması için güzelpahçe polis merkezi'ne götürüldü. işlemleri tamamlanan kaçaklar sınır dışı edilecek.
afgan bir kaçak, izmir’e oğlu ve kardeşleri ile birlikte geldiğini, yunanistan'a gitmek için anlaştıkları kişilere adam başı 2 bin dolar verdiklerini söyledi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;