Türkiye

İzmir'de heykele saldırı

İzmir’de metro istasyonunda yer alan "Müzisyen" adlı heykele bir kişi zarar verdi. Saldırgan hakkında şikâyette bulunuldu. Eser, hasar tespiti ve onarım amacıyla bir süreliğine yerinden alındı.

Konular: Türkiye

izmir metro aş'den yapılan yazılı açıklamada, “izmir metro’nun izmirspor istasyonunda dört yıldır yer alan ve bir süredir bir siyasi partinin karabağlar ilçe teşkilatı'na mensup kişilerin provakatif eylemlerine maruz kalan ‘müzisyen’ adlı mitolojik ahşap heykel, saldırıya uğradı” ifadeleri kullanıldı.

açıklamaya göre s.k. perşembe günü saat 16.50 sıralarında izmirspor istasyonuna yolcu gibi giriş yapıp, heykelin yanına yanaştı ve kaideyi devirdikten sonra heykeli parçaladı. güvenlik görevlileri ve istasyon yetkilileri tarafından yakalanan s.k. polis ekiplerine teslim edildi. saldırgan hakkında şikâyette bulunuldu.

hasar gören eser, hasar tespiti ve onarım amacıyla bir süreliğine yerinden alındı. izmir metro aş, sosyal medya hesaplarından heykele saldırı anlarını ve heykelin saldırıdan sonraki hâlinin fotoğraflarını yayınladı.

protesto ediliyordu

doğan haber ajansı, 14 mayıs’ta izmir ak parti gençlik kolları üyesi bir grubun, heykeli protesto ettiğini duyurmuştu. haberde grup adına konuşma yapan ak parti siyasi ve hukuk işlerinden sorumlu il başkan yardımcısı onur selbi’nin “izmirspor metro durağında yer alan çıplak erkek heykeli, alenen çocukların cinsel teşhire uğraması sonucunu doğurmakta ve vatandaşlarımızı rahatsız etmektedir” ifadelerini kullandığı belirtilmişti.

25 mayıs’ta da daha önce heykelin 'müstehcen' bulduğu noktasını bezle kapatarak protesto eden ak parti karabağlar meclis üyesi emrullah kavuz, heykele kilit vurmuştu. 

izmir büyükşehir belediyesinin, 2012'de akdeniz konsepti ile düzenlediği uluslararası heykel çalıştayı kapsamında ispanyol sanatçı almacino gonzales andres tarafından yapılan "müzisyen" adlı mitolojik figür olan heykel, 4 yılı aşkın zamandır şu anda sergilendiği yerde bulunuyordu.

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;