Türkiye

İzmir’de sahte rakıdan 11. ölüm

İzmir’de son 10 günde sahte içkiden dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: DHA]

izmir'in buca ilçesi'nde, geçtiğimiz günlerde sahte içkiden zehirlenerek hastaneye kaldırılan 63 yaşındaki hasan kutlu, tedavi gördüğü hastanede öldü. tedavileri sürerken dün hayatını kaybeden gürkan tapınç ve cemil şipka'dan sonra kutlu ile birlikte ölenlerin sayısı 11'e çıktı.

son 10 günde izmir’de sahte içki nedeniyle ölen kişilerin isimleri şöyle:

ali ulutürk, alem pena çandar, ömer akgün yüngeliş, özkan yaman, köksal çetin, birol bacaklı, cesur artan, seçgin dengiz, gürkan tapınç, cemil şipka ve hasan kutlu

dha, sahte rakıları imal ettiği öne sürülen ş.s.'nin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. olayla ilgili soruşturmayı yürüten asayiş şubesi cinayet büro amirliği ekipleri, düzenlediği operasyonlarda 19 kişiyi gözaltına aldı. 6 kişi sahte içki satmak ve taksirle ölüme neden olmak suçlamasıyla tutuklandı.

ekim sonunda da istanbul’da sahte içkiden dolayı ölümler başlamış, en az 28 kişi alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetmişti. istanbul'da ölümlerle sonuçlanan sahte içki soruşturmasında tutuklanan 14 kişiye "olası kastla adam öldürme", "olası kastla adam öldürmeye teşebbüs" ve “olası kastla adam yaralama" suçları yöneltilmişti.

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;