Suriye'de iç savaş

Japon gazetecinin son fotoğrafı

2015'in temmuz ayında Suriye'ye geçtikten sonra kendisinden haber alınamayan Japon gazeteci Jumpei Yasuda'nın yeni bir fotoğrafı ortaya çıktı. Fotoğrafta, Yasuda elinde "Lütfen bana yardım edin. Bu son şans" yazan bir kağıt tutarken görülüyor.

[Fotoğraf: AFP / Getty Images]

2015'in temmuz ayında suriye'ye geçtikten sonra kendisinden haber alınamayan japon gazeteci jumpei yasuda'nın son fotoğrafı, gazetecinin serbest kalması için arabulucu olduğunu iddia eden bir kişi tarafından dağıtıldı.

fotoğrafta turuncu bir kıyafet giydiği görülen japon gazeteci, elinde "lütfen bana yardım edin. bu son şans" yazan bir kağıt tutuyor.

japon jiji press haber ajansının duyurduğu fotoğrafın tarihine ilişkin bir detay yok. mesaj ise el yazısıyla yazılmış.

japonya dışişleri bakanı fumio kushida, "fotoğrafın yasuda'ya ait olduğuna inanıyoruz. ancak başka bir yorum yapmaktan kaçınmak istiyoruz" dedi.

kyodo haber ajansı ise fotoğrafın, yasuda'nın el kaide bağlantılı nusra cephesi tarafından tutulduğunu iddia eden bir kişi tarafından dağıtıldığını duyurdu.

ancak japon hükümeti yetkilileri, nusra cephesi ile bir temas sağlayıp sağlamadıkları ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı. japonya hükümet sözcüsü yoshihide suga, "vatandaşlarımızın güvenliğinin sağlanması en önemli sorumluluğumuzdur ve çeşitli bilgi ağlarını kullanarak elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz" dedi.

[Fotoğraf: AFP / Getty Images]

geçen mart ayında da jumpei yasuda'nın bir video mesajı yayınlanmıştı. en son nusra cephesi'nin kontrolündeki bölgede görülen gazeteci videoda, "bugün benim doğum günüm. eşim, annem, babam, kardeşim.. sizi seviyorum" mesajı vermişti.

kaynak: nbc

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;