Japonya

Japonya’da öldüren kar fırtınası

Başkent Tokyo ve ülkenin doğusundaki diğer kentleri felç eden kar 12 kişinin ölümüne neden oldu. Binlerce kişi elektriksiz kalırken hava ve kara trafiğinde aksamalar yaşandı.

Konular: Asya - Pasifik
Japonya’da yüzlerce uçak seferi iptal edildi. [Reuters]

japonya’yı geçen hafta etkisi altına alan kar fırtınaları, hafta sonu da hız kesmedi. karın ağırlığına dayanamayan binaların çökmesi ve trafik kazaları nedeniyle 12 kişi öldü.

tokyo’da 27 santimetreye kadar çıkan kar hayatı felç etti. ana yolların tıkanması nedeniyle yüzlerce araç yollarda mahsur kaldı. şoförlere su, yiyecek ve seyyar tuvalet yardımı yapıldı.

cumartesi günü tokyo ve çevresine elektrik sağlayan şirket, 246 bin haneye elektrik verilemediğini belirtti. 18 bin hane pazar gününe elektriksiz girdi.

japonya’nın en büyük havayolu şirketi ana, 338 iç, 12 dış hat uçuşunun iptal edildiğini açıkladı.

kawasaki şehrinde freni tutmayan tren bir başka trenle çarpışınca 19 kişi yaralandı.

son 45 yılın en büyük kar fırtınasının yaşandığı geçen hafta sonu da kar yüzünden 11 kişi ölmüş, 1200 kişi yaralanmıştı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;