Göç

Japonya’dan mültecilere ret

2015’te 7 bin 586 kişinin iltica başvurusunda bulunduğu Japonya, başvurulardan yalnızca 27’sini kabul etti. Mülteci statüsüne hak kazananlardan üçü Suriyeli.

Konular: Göç, Japonya, Ortadoğu

japonya adalet bakanlığı, 2015’te gelen 7 bin 586 iltica başvurusunun yüzde 99’undan fazlasını reddettiklerini açıkladı. bakanlık, yalnızca 27 kişinin mülteci olarak kabul edildiğini belirtti. kabul edilenlerin 6’sı afganistan, 3’ü suriye, 3’ü etiyopya, 3’ü de sri lanka'dan.

2015’te japonya’ya iltica başvurusunda ilk sırayı nepal aldı. bin 768 nepalli, ülkeye sığınmak için başvurdu.

dünyanın en büyük üçüncü ekonomisine sahip ülke, 2014’te de 5 bin başvurudan yalnızca 11’ini kabul etmişti.

çarşamba günü, japonya parlamentosu, suriyeli ve iraklı mülteciler için 350 milyon dolarlık bir yardım paketini onaylamıştı.

eylül ayında japonya’nın suriyeli mültecileri alıp almayacağı yönündeki soruya ülkenin başbakanı şinzo abe, şu yanıtı vermişti:

“göçmenleri ve mültecileri kabul etmeden önce, doğum oranını artırmalıyız. göçmen kabul etmeden önce yapmamız gereken çok şey var.”

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;