Suudi Arabistan

Kâbe’de ölenlerden 8'i Türk

Kâbe’deki bir inşaat alanında şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle bir vinç kulesi çöktü. En az 107 kişi öldü. 238 kişi de yaralandı. Ölenler arasında 8 Türk hacı adayı da var.

suudi arabistan’ın mekke kentinde cuma günü saat 17.00 sıralarında fırtına başladı. kâbe’de bir inşaat alanında yüksek hızda esen rüzgârdan dolayı, bir vinç kulesi çöktü. twitter hesabı üzerinden açıklama yapan suudi arabistan sivil savunma teşkilatı, en az 107 kişinin öldüğünü, 238 kişinin de yaralandığını açıkladı.

diyanet işleri başkanlığı hac ve umre hizmetleri genel müdürü enver günenç, faciada 4 türk hacı adayının öldüğünü, 21'inin yaralandığını belirlediklerini söyledi. günenç, ölenlerin kimliklerini açıkladı:

“morg kayıtlarına göre ölen türk hacı adaylardan birinin adı kazım ekrem. bu kişinin adı kasım da olabilir. bu kardeşimiz bizim kayıtlarımızda yoktur. kadir gökmen ve ramazan özmen de ölen hacı adaylarımız. gökmen'in memleketi istanbul, özmen'in memleketi de tekirdağ. ayrıca ticari vizeyle gelen bir turizm şirketinin ortağı şükrü kocatepe de ölenler arasında.”

pazar günü, hayatını kaybeden türk hacı adayı sayısının 8'e yükseldiği belirtildi.

mescid-i haram’da genişletme çalışmaları 4 yıl önce başlamıştı. kaza hacı olmak için yüz binlerce müslüman'ın mekke’ye gittiği bir dönemde meydana geldi.

fırtınanın ardından doluyla karışık yağmur yağdı.  şiddetli yağmur yaklaşık 30 dakika etkisini sürdürürken, birçok yeri su bastı.

kaynak: al jazeera, aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;