Türkiye

Kaçak göçmen dolu Türk gemisini Yunanistan kurtardı

Arıza nedeniyle Akdeniz'de sürüklenen 700 kaçak göçmenin bulunduğu Barış isimli yük gemisi Yunan Sahil Güvenlik güçleri tarafından Girit'e çekiliyor.

Konular: Türkiye
700 kaçak göçmenin bulunduğu Türk kuru yük gemisi Yunan donanması tarafından Girit Adası'na götürülüyor. [Fotoğraf-AFP]

deniz haber ajansı'na göre, yunanistan'ın girit adası açıklarında seyreden kiribati bandıralı bir türk kuru yük gemisi gece saatlerinde kontrolden çıktı. kötü hava koşulları nedeniye 77 metre uzuluğundaki gemi sürüklenmeye başladı. 

çevredeki gemilerin yunan sahil güvenlik güçlerine haber vermesi üzerine, bölgeye gelen ekipler gemide yaklaşık 700 kaçak göçmenin bulunduğunu tespit etti.

çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan göçmenlerin suriye ve afganistan kökenli olduğu ve italya'ya gitmeye çalıştıkları ifade edildi. geminin girit adası'na çekilmesinin ardından göçmenlerin sağlık kontrolünden geçirileceği, sağlık birimlerinin olası bir 'ebola' virüsü tehdidine karşı hazır bekletildiği bildirildi.

yunan medyası geminin kurtarılması için bölgeye, yunan deniz kuvvetleri'ne ait super puma helikopteri ile bir firkateyn gönderildiğini aktardı. kötü hava koşulları nedeniyle çalışmaların zorlukla devam ettiği ve en az 10 saat sürebileceği belirtildi.

ekipler 6 şiddetindeki rüzgâr sebebiyle ticari gemilerden yardım alınamadığını ancak geminin batma tehlikesinin de olmadığını belirtti.

kayıtlarda istanbul merkezli 'act denizcilik' tarafından işletildiği görülen kiribati bayraklı m/v bariş isimli yük gemisi, aynı adreste bulunan mediterranean logistics corporation mülkiyetinde görülüyor.

act deniz taşımacılık şirketi yetkilisi yusuf dündar, bu geminin 1 kasım 2014'te bare boat charter olarak yunanlı tsakos shipping & trading şirketi'ne kiralandığını söyledi ve gerekli hukuki başvuruları yapacaklarını ifade etti.

kaynak: deniz haber ajansı, anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;