Gürcistan

Kaçak penguen sınırda yakalandı

Sel baskını yüzünden hasar gören Tiflis Hayvanat Bahçesi’nden kaçan bir penguen, 60 km güneydeki Azerbaycan sınırında yakalandı.

Konular: Gürcistan
Gürcistan'ın başkenti Tiflis, Azerbaycan sınırına yaklaşık 65 km mesafede.

gürcistan’ın başkenti tiflis’te meydana gelen sel sonrası hayvanat bahçesinden kaçan bir afrika pengueni, kura nehri’nde yüzerek azerbaycan sınırına kadar ulaşmayı başardı. gürcistan-azerbaycan sınırı yakınlarındaki bir köprünün altında fark edilen penguen, yetkililer tarafından yakalandı ve tiflis’e geri gönderildi.

hayvanat bahçesi yetkilileri penguenin durumunun iyi olduğunu açıkladı.

kaçak penguen, 2014 temmuz’unda ingiltere’nin güneyindeki torquay’den getirilen 20 afrika pengueninden biri. tehlike altında olan türlerden olan afrika penguenlerinin yeni bir topluluk oluşturması için tiflis’e getirilmiş.

tiflis’i vuran selde 17 kişi hayatını kaybetmiş, büyük çapta maddi hasar meydana gelmişti. şehirdeki hayvanat bahçesi de büyük hasar görmüş, bazı hayvanların şehrin sokaklarında dolaştığı görülmüştü. tesiste bulunan 600 hayvanın yarısına yakınının boğulduğu ya da yetkililer tarafından öldürüldüğü açıklanmıştı.

kaynak: rferl

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;