Recep Tayyip Erdoğan

'Kaçak saray kadar başınıza taş düşsün'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili eleştirilere "Kaçak saray kadar başınıza taş düşsün" yanıtını verdi. Erdoğan, "Önce 'biz oraya gitmeyiz' diyorlardı. Ama daha sonra 'çağrılırsak gideriz' demeye başladılar. kuzu kuzu geleceksiniz" çıkışı yaptı.

[Fotoğraf:AA]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, türkiye'den kktc’ye su temin edilmesini öngören ve "asrın projesi" olarak adlandırılan projenin anamur ayağındaki açılışında konuştu. muhalefet liderlerini eleştiren  erdoğan, cumhurbaşkanlığı sarayı ile ilgili eleştirilere tepki gösterirken, "türkiye’nin halkın oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak, yatıyorlar, kalkıyorlar ana muhalefeti kaçak saray, yavru muhalefeti kaçak saray. kaçak saray kadar başınıza taş düşsün" dedi.

cumhurbaşkanı erdoğan şöyle devam etti:

 "önce 'biz oraya gitmeyiz' diyorlardı. ama daha sonra 'çağrılırsak gideriz' demeye başladılar. zaten eninde sonunda bunu yapacaksınız, kuzu kuzu geleceksiniz, başka çareniz yok. buradan tüm siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, milletimizin her bir ferdine samimi bir çağrıda bulunuyorum: gelin bu zor günlerinde ülkemize hep birlikte sahip çıkalım. terörün karşısına hep birlikte dikilelim. bölgemizde sahnelenen oyunu hep birlikte bozalım"

erdoğan, 102 kişinin hayatını kaybettiği ankara saldırısı sonrası muhalif partilerden gelen içişleri ve adalet bakanlarına saldırı çağrılarını da eleştirip, "ne diyorlar, 'şu bakan istifa etsin, bu bakan istifa etsin'. peki bu ülkede sivas olayları olduğu zaman iktidarda kim vardı, kahramanmaraş olayları olduğu zaman iktidarda kimler vardı, niye o zaman bu istifaları yapmadınız veya yaptırmadınız? yani her bu tür olaylarda bakanların istifasını istemek ne demektir biliyor musunuz, bu ülkeyi yönetilemez hale getirmektir" diye konuştu. 

'mantar tabancası dahi patlatamazlar'

'birlike çağrısı yapan erdoğan, "tam da terör örgütlerinin istediği şekilde onların diliyle devlete ve hükümete saldıran, hatta iftira atan siyasetçiler, türkiye'nin terörle mücadelesi önündeki en büyük handikaplarıdır. biz siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek örgütleriyle, medyasıyla karşılarına tek yürek, tek gövde olarak çıktığımızda inanın bana o terör örgütleri değil bomba, mantar tabancası dahi patlatamazlar." dedi. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;