Libya'da yeni dönem

Kaddafi’nin oğlu yargılanıyor

Libya'da aralarında öldürülen devlet başkanı Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfulislam'ın da bulunduğu 37 kişinin davası başladı. Seyfülislam ve diğer sanıklar, ‘barışçıl göstericileri öldürmek’le suçlanıyor.

Konular: Ortadoğu
Seyfülislam Kaddafi, tutulduğu Zintan beldesinden Trablus'taki mahkeme salonuna televizyon ekranı ile bağlanıyor. [Fotoğraf: Reuters]

mahkeme libya’nın başkenti trablus’ta yapıldı ancak seyfülislam kaddafi zintan beldesinde tutuldu. seyfülislam’ın duruşması önceki duruşmalarda da olduğu gibi bulunduğu yerden televizyon ekranı aracılığıyla yapıldı.

seyfulislam, ismi açıklanmayan libyalı kadın bir avukatın kendisini savunmasını istedi. aynı dava kapsamında yargılanan eski istihbarat şefi abdullah es-senusi ise duruşmaya avukatı olmadan katıldı.

seyfulislam kaddafi, eski başbakan el-bağdadi el-mahmudi, istihbarat şefi es-senusi ve dış güvenlik teşkilatı'nın eski başkanı buziyd durda gibi rejimin sembol isimlerinin de aralarında bulunduğu 37 kişi, 17 şubat 2011'de başlayan halk ayaklanmasında "gösterileri şiddet kullanarak bastırmak ve göstericileri öldürmek" suçlamasının yanı sıra "işlenen katliamlara katkı sağlamak, köy ve şehirleri kuşatma altına almak ve kamu mallarını zarara uğratmak" gibi suçlamalarla yargılanıyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;