Futbol

Kadın futbolculardan boykot tehdidi

İrlanda Kadın Milli Futbol Takımı'nın oyuncuları, federasyonun isteklerini yerine getirmemesi halinde bir sonraki milli maça çıkmayacaklarını açıkladı.

Konular: Spor, İrlanda
İrlandalı futbolcular, wi-fi bağlantılı otellerde kalmak istiyor. [Getty]

çoğunluğu amatör olan milli takımın 14 oyuncusuna göre çalışma şartları 'aşağılayıcı'

maddi sıkıntılardan dertli olan futbolcular, havaalanında halka açık tuvaletlerle eşofmanlarını çıkarıp genç takımıyla paylaşmak zorunda oldukları bilgisini verdi.

irlanda'nın kaptanı emma byrne "bir takıma seyahat eşofmanları almak bu kadar pahalı olmamalı. bunu söylemekten utanıyorum" dedi.

futbolcular, maç başı 300 euro ücret, spor salonu üyeliği, daha iyi ve wi-fi bağlantılı otellerde konaklamak istiyor.

irlanda profesyonel futbolcular birliği'nden avukat stuart gilhooly ise "bu saygınlıkla ilgili değil, haysiyet, adalet ve eşitlikle ilgili" dedi.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;