Türkiye

Kadına şiddete karşı elektronik bileklik

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, kadına şiddetle mücadele "elektronik bileklik" uygulamasına geçileceğini açıkladı. İslam Mart 2015 itibariyle Ankara ve İzmir illerinde pilot uygulamaya başlayacaklarını söyledi.

Konular: Türkiye
Bakan İslam, Mart ayından itibaren elektronik bileklik uygulamasını başlayacağını duyurdu. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

özgecan aslan'ın tarsus'ta katledilmesinin ardından tbmm'deki konuşmalara da kadına şiddetle mücadele damgasını vurdu. aile ve sosyal politikalar bakanı ayşenur islam tbmm genel kurulu'nda milletvekillerinin konuşmalarına yanıt vermek için çıktığı kürsüde, kadına şiddet vakalarını önlemek için yeni bir uygulamayı duyurdu.  koruyucu ve önleyici tedbirler arasında yer alan  "güvenlik butonu" sistemini revize edeceklerini belirten islam, mağdur kadınlara "güvenlik butonu" verilmesi şeklinde 2012 yılından beri uygulanan elektronik destek sistemi pilot uygulamasının etkinliğinin tek başına düşük olduğu verisini elde ettiklerini kaydetti.

şiddet mağduru ve şiddet uygulayanın birlikte izlendiği "elektronik  bileklik" uygulamasının mağdurların korunmasında en etkin elektronik destek sistemi olduğunu ve bu sistemin adalet bakanlığı tarafından başarılı bir şekilde uygulandığını gördüklerini dile getiren islam, "söz konusu teknik takip sisteminin şiddet vakalarında da uygulanabilmesi için içişleri bakanlığı ve adalet bakanlığı ile işbirliğine gittik. mart 2015 itibariyle ankara ve izmir illerinde pilot uygulamaya başlayacağız" bilgisini verdi.

'farkındalık artırma ve rehabilitasyon'

ayrıca şiddet uygulayana yönelik çalışmaların altyapısını da hazırladıklarını ifade eden islam, "mağdurlara yönelik çalışmaların yanı sıra şiddet uygulayana yönelik farkındalık artırma ve rehabilitasyon çalışmalarının da önemli olduğunu düşünüyoruz. ankara  il  müdürlüğü tarafından yürütülen  pilot çalışma kapsamında, tedbir kararı bulunan 75 kişiye öfke kontrolü programını uyguladık ve olumlu sonuçlar aldım" diye konuştu.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;