Bilim-Teknoloji

Kadınlar oyunseverler erkekleri geride bıraktı

Birleşik Krallık'ta yapılan yeni bir araştırma, video oyun oynayanların yüzde 52'sinin kadın olduğunu ortaya koydu. Kadın oyunseverlerin sayısı Ada'da son altı ay içinde erkekleri geride bıraktı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Kadın oyunseverlerin sayısı mobil oyunlarla hızla artıyor. [Fotoğraf: Shutterstock]

populus şirketi tarafından gerçekleştirilen ve 8-74 yaş arasındaki 4 bin 58 kişiyi kapsayan anketin sonucunda, birleşik krallık'ta kadınların erkeklerden daha fazla video oyunu oynadığı anlaşıldı. üç yıl önce yapılan araştırmaya kıyasla, son altı ay içinde video oyun oynayan kadın sayısı yüzde 49'dan yüzde 52'ye yükseldi.

araştırmada, kadın oyuncuların sayısındaki artışın ağırlıklı olarak akıllı telefonlardaki bedava oyunlardan kaynaklandığı belirtildi. kadın oyunseverler, son altı ay içinde telefonlarına indirdikleri 10 oyundan 6'sının bedava olduğunu ifade etti.

araştırma hakkında yorumda bulunan psikolg dr. simon hampton, kadın oyuncuların artışında üç ana sebep olduğunu savundu. "birincisi, kadınların video oyunlarından uzak kaldığı düşünülse de, bu durum akıllı telefonlarla sessizce aşılıyor. ikincisi, birçok oyun genelde erkeklerin tercih ettiğine kıyasla dövüş ya da öldürme içermiyor. son olarak, kadınların kendilerini geliştirmek için ilgi gösterdikleri kelime oyunlarında artış var" dedi.

independent'ın haberine göre birleşik krallık'ta özellikle kadınların video oyunlarına ilgi göstermesinde akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar çok büyük bir katkıda bulundu. araştırmaya göre, ada nüfusunun yüzde 69'una denk gelen 33 milyon kişi, düzenli video oyun oynuyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;