HDP

“Kadınların umudu ‘hayır’da çoğalacak”

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, "Gündelik yaşam olanaklarımızın, özgürlüğümüzün güvenlik iddialarıyla değersizleştirilmesine 'hayır' diyeceğiz. Kadınların hayata sahip çıkma umudu 'hayır'da çoğalacak" dedi.

Konular: HDP, Türkiye

sadece kadın milletvekilleri ve kadın konukların katılımıyla gerçekleştirilen hdp meclis grup toplantısında konuşan ağrı milletvekili dirayet taşdemir, referandumda ‘hayır’ oyu verme çağrısında bulundu:

“gündelik yaşam olanaklarımızın, özgürlüğümüzün güvenlik iddialarıyla değersizleştirilmesine 'hayır' diyeceğiz. kadınların hayata sahip çıkma umudu, 'hayır'da çoğalacak. bizler, kadınlar olarak bu hükümete güvenmiyoruz. kadına yönelik şiddet, kadın yoksulluğu arttı. kadınların istihdam alanlarındaki oranları, 14 yıllık politikada açıkça görünmektedir. biz bu politikaların, kadınların hayatını nasıl bir cendereye çevirdiğini biliyoruz. kadınlar, iktidarın politikalarını kendileri için güvensiz görüyorlar. muhalefet eden kadınlar, kadın kimlikleri üzerinden aşağılanıyor. mevcut iktidarda kadınlara, annelik ve aile dışında bir toplumsal alan bırakmıyor.”

partilerine yönelik “tasfiye konsepti”nin devrede olduğunu ifade eden taşdemir, "merve kavakçı'yı meclis kürsüsüne çıkarmayan zihniyet ile figen yüksekdağ'ın milletvekilliğini sessiz, sedasız bir kumpasla meclis’te düşüren zihniyet aynı zihniyettir" diye konuştu.

siyasi iktidarın darbe girişimini fırsata çevirerek kadınların kazanımlarına el koyduğunu iddia eden taşdemir, terör soruşturması kapsamında kayyum atanan belediyelerde yapılan ilk işin, kadın kurumlarının kapatılması ve kadınların işten çıkarılması olduğunu dile getirdi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;