Sağlık

Kafein, Alzheimer riskini azaltabilir

Fareler üzerinde yapılan araştırmanın sonuçları düzenli kafein kullanımının Alzheimer riskini azaltabileceğini gösterdi.

Konular: Sağlık

Haberin Öne Çıkanları

Genleri değiştirilen farelerden bir kısmına düzenle kafein verildi.

Kafein alanların hafızaları daha iyi olduğu görüldü.

Kafein, beyin faaliyetlerindeki azalmayı geciktiriyor.
Kafein, beyin faaliyetlerindeki azalmayı geciktiriyor. [Shutterstock]

fransız bilim insanlarının fareler üzerinde yaptıkları bir araştırmada düzenli kafein alımının beyin faaliyetlerinin azalmasını geciktirdiği belirlendi. bu sonucun bunama riskinin ve alzheimer hastalığından sorumlu tau proteininin sinir hücrelerinde birikiminin azalmasını sağlayabileceği ifade edildi.

bilim insanları, bu araştırma kapsamında farelerin genlerini yaş ilerledikçe tau proteinine bağlı sinir tahriplerine maruz kalması için değiştirdi. araştırma süresince farelerden bazılarına 10 ay boyunca kafein verildi.

kafein verilen farelerin hafızasının daha iyi olduğu belirlenirken, tau proteini oranında ve sinir tahribinde de değişiklikler görüldü.

kafein ve tau proteinine bağlı hastalıklar arasında bağlantı olduğunu gösteren araştırmanın sonuçları ''neurobiology of aging'' dergisinde yayımlandı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;