Bilim-Teknoloji

Kağıt uçak yapan lego makinesi

Havacılık elektroniği ile uğraşan bir firmanın tanıtım amaçlı tasarladığı lego makinesi, otomatik olarak kağıttan uçaklar yapıyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

havacılık firması arrow, yaratıcı tasarımlara ilham kaynağı olan popüler oyuncak lego’yu kullanarak kağıttan uçak yapan otomatik bir makine geliştirdi. reklam amaçlı tasarım, abd’de super bowl etkinliğinde gösterildi.

arrow electronics adlı firma, havacılık ve savunma sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlere elektronik düzenekler üretiyor. şirket, reklam amacıyla ‘lego modelleme uzmanı’ arthur sacek ile anlaştı. sacek, günler süren çalışmaların ardından makineyi üretti.

tanıtım videosunda havacılık tarihinin önemli isimlerinden j. f. kennedy, charles lindbergh ve neil armstrong gibi isimlerden sesli alıntılara yer verildi. kusursuz biçimde kağıt uçaklar üreten makine tam bir tasarım harikası.

kaynak: the verge

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;