Türkiye

Kahramanmaraş'ta göçmen protestosu

Kahramanmaraş'taki Suriyeli göçmenlere karşı pazar günü başlayan eylemler, pazartesi de devam etti. Suriyelileri kentte istemediklerini söyleyen eylemcilere polis müdahale etti.

Suriyelileri kentte istemediklerini söyleyen eylemcilere polis müdahale etti. [Fotoğraf: AA]

kent meydanı'nda toplanan grup, suriyelilerin kentte suç işleyip huzursuzluk çıkardıklarını söyleyerek eylem yaptı. dağılmaları yönündeki uyarıları dikkate almayan gruba, polis müdahalede bulundu.

ara sokaklara kaçan göstericiler, dere pazarı'nda yeniden buluşarak slogan atmaya devam etti. polis, bazı göstericileri gözaltına aldı.

gösteriler sırasında bazı suriyeliler polis ekiplerinin yanına gelerek, evlerinin taşlandığı gerekçesiyle yardım istedi.

pazar günü de benzer bir eyleme şahit olan kentte, suriyelilere ait dükkânlara saldırılar olmuştu. dükkânların tabelaları sökülmüş ve camlarına taş atılmıştı.

içinde suriyeli bir ailenin olduğu otomobilin camlarını kıran grup, polisin havaya ateş açmasının ardından dağılmıştı.

adana'da da esnaf ile suriyeli sığınmacılar arasında 'işyeri açıp ticaret yapma' konusunda pazartesi günü yaşanan tartışma şiddete dönüştü.

seyhan ilçesine bağlı mirzaçelebi mahallesi’nde elleri satırlı, yüzleri maskeli kimliği belirsiz kişiler, suriyeli sığınmacıların işyerlerini basıp, camlarını kırdı, ürünlerini tahrip etti. polisin araya girmesiyle olaylar yatıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;