Beşiktaş

'Kalbim daima Beşiktaş ile atacak'

Beşiktaş ile yollarını ayıran Hırvat teknik adam Slaven Bilic, başkan Fikret Orman ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı. Bilic, kalbinin daima Beşiktaş ile birlikte atacağını söyledi.

Bilic, 2013-2014 sezonu başında Beşiktaş'a geldi. [Fotoğraf: AA]

ümraniye nevzat demir tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında ilk olarak konuşan başkan fikret orman, bilic'e ve yardımcı hocalarına beşiktaş camiası adına teşekkür ederek sözlerine başladı.

şanssız bir sezon geçirdiklerini belirten fikret orman, siyah beyazlı kulübün önemli bir taraftar kazandığını belirtti.

bugünün bir veda günü olduğunu belirten slaven bilic ise üzgün olduğunu ve karmaşık duygular içinde bulunduğunu söylerek sözlerine başladı.

harika bir deneyimin sonuna geldiklerinin altını çizen bilic "belki de ekibimle birlikte hayatımızın en mutlu gününün sonuna geliyoruz. bir taraftan da mutlu ve gururluyuz, beşiktaş ailesi ile kurduğumuz harika ilişkilerle ülkemize geri dönüyoruz. iki sezonun kısa bir özetini yapacak olursak, beşiktaş'ın nihai hedefi olan şampiyonluğa ulaşamadığımız için üzgünüz. özellikle de bu sene çok yakındık. şampiyonluğa ulaşamadıysak burada birinci sorumlu benim. bana ilk teklifi getirdiklerinde bu işin çok kişisel ve duygusal bir iş olduğunu yoğun bir şekilde hissetmiştim. başkanımıza bana bu harika kulüpte çalışma şansı verdiği için minnettarım. bugün hırvatistan'da beşiktaş'ı yakından takip eden büyük bir kitle var. kalbimiz daima beşiktaş ile atacak" ifadelerini kullandı.

bilic, 'ileride bir gün yeniden beşiktaş'a döner misiniz?' sorusuna "ileride bir gün beşiktaş'a döner miyim, dönmez miyim bilemiyorum. asla asla dememek lazım" yanıtını verdi.

slaven bilic, hakem kararlarının sonuçları nasıl etkilediğine yönelik bir soru üzerine şöyle konuştu:

"görev yaptığım süre içinde yorumlarımı objektif şekilde yapamazdım. beşiktaş teknik direktörüydüm. benim böyle bir hissim var. yapılan hataların kasıtlı olduğuna inanmıyorum. hakemlerin dürüst davrandığına inanıyorum. bir saniyeden kısa zaman diliminde karar vermeleri gerekiyor. ankara ya da başka statlarda oynamanın da etkisi var. evimizde oynamadık. oynasaydık yüzde onluk baskı oluşurdu. böyle bir dezavantaj yaşadık. beşiktaş şampiyon olamadıysa suçlanması veya eleştirilmesi gereken kesinlikle hakemler değildir."

beşiktaş'ın vodafone arena'ya çıkmasını kendisinin de sabırsızlıkla beklediğini kaydeden slaven bilic, yeni stada teknik direktör olarak çıkmamasının önemi olmadığını anlattı.

türkiye'de işlerin nasıl yürüdüğünü bildiğini vurgulayan slaven bilic, "buraya geldiğimde söylenen bir şey vardı. türkiye'ye geldiğinde önemli olan senin kaç insanın karşıladığı değildir, önemli olan seni kaç insanın uğurladığıdır. kahraman olarak ayrılmıyorum. nihai hedefi tutturamadık ama olumlu atmosfer içinde ayrılıyorum" ifadelerini kullandı.

kulüpteki güzel anılarına değinen bilic, "güzel anıları seçmek çok zor hale geliyor. en çok iz bırakan tesiste geçirdiğim her gün. her sabah saat 9'da buraya gelmek, emekçilerle selamlaşmak, onlara 'günaydın' demek. birlikte kahvaltı etmek, kahve içmek. buradaki her şey 2 sene boyunca harika gitti" diyerek sözlerini tamamladı.

basın mensupları da slaven bilic'e veda ederken, toplantı odasının dışında bulunan az sayıdaki siyah-beyazlı taraftar, hırvat çalıştırıcı lehine tezahürat yaptı. 

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;