Fırat Kalkanı Harekâtı

Kalın: El Bab saldırısını Suriye yaptı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, El Bab'da 24 Kasım'da 4 Türk askerinin şehit olduğu saldırıyı Suriye rejiminin gerçekleştirildiğini söyledi. Kalın, Başika kampına hukuki statü verilmesi için Irak'la görüşme yaptıklarını da belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın New York Times gazetesine yazdı. [Fotoğraf:AA]

cumhurbaşkanlığı sözcüsü ibrahim kalın haftalık basın toplantısında konuştu. kalın, el bab'da 24 kasım'da türk askerine yapılan ve 4 askerin şehit olmasına yol açan saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"el bab civarındaki askerlerimize dönük saldırı suriye rejimi tarafından yapılmıştır. bu konuda bizim elimizdeki bilgiler bu şekildedir. bu da rejimin suriye'de, halep'te, el bab'da ve diğer bütün bölgelerde asıl niyetinin ne olduğunu açık bir şeklide tekraren ortaya koymaktadır."

kalın, el bab operasyonunun planlandığı şekilde devam ettiğini belirtti:

"özellikle el bab içerisinde deaş terör örgütünün yaptığı büyük yığınaktan dolayı da burada çok dikkatli hareket edilmesi büyük önem arz ediyor. şu an itibarıyla takriben bin 800 kilometrekarelik bir bölge, cerablus'tan azez'e ve azez'in güneyine, el bab bölgesine kadar, terörden tamamen temizlenmiş durumdadır."

başika'ya hukukü statü girişimi

kalın, irak'ın musul kenti sınırları içinde olan başika kampı ile ilgili anlaşmazlığın da çözülmek istendiğini söyledi:

"başika kampı'yla ilgili irak makamlarıyla yürüttüğümüz müzakereler devam ediyor. kampımız orada deaş'la mücadele kapsamında iraklılara yardımcı olmaya, destek vermeye devam ediyor. statüsünün bir hukuki çerçeveye kavuşturulması konusunda bir kağıt alışverişi var, şu anda müzakereler devam ediyor."

"erdoğan 200 bin dolarını türk lirasına çevirdi"

sözcü kalın, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın mal varlığında beyan ettiği 200 bin dolarla ilgili de açıklama yaptı. bir soru üzerine, cumhurbaşkanı'nın bu parayı, vatandaşlara dolar bozdurma çağrısı yaptığı gün türk lirası'na çevirdiğini belirtti.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;