IŞİD

Kamışlı'da IŞİD saldırısı

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. En az 48 kişi öldü. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

[Fotoğraf: Reuters]

suriye'nin kuzeydoğusundaki haseke iline bağlı kamışlı ilçesinde bulunan hilal kavşağı yolunda, pkk'nın suriye kolu pyd'ye ait karargâha bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 48'e, yaralı sayısı ise 70'e yükseldi. patlamada yaralananlar çevredekiler tarafından ilçedeki hastanelere kaldırıldı.

karargâhın pyd tarafından asayiş merkezi olarak kullanıldığı öğrenildi.

sınıra yakın yerleşim yerinde meydana gelen patlama türkiye'den de duyulurken, patlamada 14 ev tamamen yıkıldı, 40'tan fazla ev de hasar gördü.

itfaiye ekipleri, patlama sonucunda ev, iş yeri ve araçlarda çıkan yangına müdahale etti.

saldırıyı işid üstlendi. örgüte yakın amak ajansı tarafından yayınlanan haberde, işid tarafından pyd'ye ait bir karargâha bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 100'den fazla kişinin öldüğü ve onlarca kişinin de yaralandığı yer aldı.

nusaybin'de iki yaralı

kamışlı'daki patlamanın etkisiyle mardin'in nusaybin ilçesinde de birçok ev ve iş yerinin camları kırıldı. ziya gökalp caddesi'nde bir iş yerinin kırılan camı mehmet sait biçen (68) ve nasrettin dikkat'in (76) üzerine düştü.

yaralanan biçen ve dikkat, nusaybin devlet hastanesi'ne kaldırıldı.

barzani'den yaralı açıklaması

irak kürdistan özerk bölgesi bşkanı mesut barzani, kamışlı'daki saldırıyı kınamak için başsağlığı mesajı yayınladı. barzani, saldırıda yaralanan sivillerin tedavisinde kolaylık gösterilmesi için kürt bölgesindeki yetkililere gerekli talimatların verildiğini belirtti.

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;