Kanada

Kanada’da orman yangınları önlenemiyor

Kanada’nın British Colombia ve Alberta eyaletlerinde geçen hafta başlayan ve zaman içinde yenilerinin de eklenmesiyle büyüyen orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Bölgede şu ana kadar 2 bin kişi tahliye edildi.

Konular: Amerika
Kanada'da orman yangınları önlenemiyor. [Fotoğraf-Reuters]

son olarak alberta eyaletinin wabasca bölgesinde 29 ayrı yerde başlayan yangınlar, bastıran sıcak, kuru hava ve rüzgarın etkisiyle yayılıyor. bölgedeki petrol kumu tesislerinde çalışan  bin 800 işçi ile yangına yakın yerlerde yaşayan 200 kişi, tehlikeye karşı bölgeden uzaklaştırıldı.

bölgedeki yangın bilgilendirme sözcüsü geoff driscoll, söndürme çalışmalarında yetersiz kalınması nedeniyle ontario ve quebec eyaletlerinden yardım istendiğini açıkladı. halen bin 300 itfaiyeci ve 100’ün üzerinde yangın söndürme helikopterinin bölgede görev yaptığını açıklayan driscoll, "29 yangından henüz 6’sını kontrol altına alabildik. ekipler, 24 saat aralıksız çalışıyor" dedi.

bu arada alberta eyaleti genelinde açık alanda ateş yakılması da yasaklandı. alberta eyaletindeki yangınlarda şu ana kadar 20 bin hektara yakın ormanın yandığı bildirildi.

öte yandan british colombia eyaletinde 9 mayıs'ta başlayan ve 25 bin hektar ormanlık alanı kül eden yangın kontrol altına alındı.

eyalet orman yangınları merkezinden yapılan açıklamada, sıcak ve kuru havanın ardından gelen yağmurların, yangının kontrol altına alınmasında etkili olduğu belirtilerek, "halen 220 kişilik bir ekip, yangının tamamen söndürülmesi için aralıksız çalışıyor" denildi. prince george kentinin yaklaşık 70 kilometre güneybatısındaki little bobtail gölü civarındaki yangın nedeniyle de 80 kişi tahliye edilmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;