Çözüm süreci

Kandil'e Zana'lı ziyaret

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, KCK yetkilileriyle görüşmek üzere yarın Kandil'e gidecek.

[Fotoğraf: AA-Arşiv]

imralı heyetinde yer alan hdp istanbul milletvekili sırrı süreyya önder, dtk eşbaşkanı hatip dicle ve diyarbakır bağımsız milletvekili leyla zana yarın kandil'e gidiyor. heyetin kandil ziyaretinde hdp grup başkanvekilleri pervin buldan ve idris baluken yer almayacak. bir sonraki kandil ziyaretini ise buldan ve baluken yapacak ve heyet bundan sonra kandil'e dönüşümlü olarak gidecek. 

son olarak 17 aralık'ta pkk'nın hapisteki lideri abdullah öcalan'la görüşen heyetten hdp'li önder ve buldan dün başbakan yardımcısı yalçın akdoğan'la bir araya gelmişti. görüşme sonrası bir açıklama yapan önder, "yeni bir döneme girdik, hangi başlıkların görüşüleceği konusunda önemli bir mutabakat var" demiş ve seri bir görüşme trafiğinin başlayacağını belirtmişti.

akdoğan ise görüşme sonrası twitter hesabından yaptığı açıklamada, "süreç güçlü bir siyasi irade ve kararlılıkla sürüyor. nihai sonuca ulaşmak için güven ve iyi niyet temelinde görüşmeler hız kazanmış durumda" ifadelerini kullanmıştı.

heyetin kandil'de kck yöneticileriyle yapacağı görüşmelerde son imralı ziyareti ve başbakan yardımcısı yalçın akdoğan'la yapılan görüşmenin sonuçlarını ele alması bekleniyor. 

kaynak: diha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;