Gülen örgütü soruşturmaları

Kaplan’dan Gülen’e ‘dön’ çağrısı

HDP Milletvekili Hasip Kaplan, hakkında yakalama kararı çıkarılan Fethullah Gülen’e çağrıda bulundu: Pensilvanya'dan Türkiye'ye geliniz ve etkin pişmanlıktan yararlanınız, itirafçı olunuz, ortaklarınızla neler yaşadığınızı anlatınız da Türkiye gerçekleri görsün.

HDP’li Kaplan, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde konuştu. [Fotoğraf: AA]

halkların demokratik partisi (hdp) şırnak milletvekili hasip kaplan, hükümet ile gülen cemaati'nin 12 yıl boyunca yol arkadaşlığı yaptığını söyledi. kaplan, cemaat'e yönelik soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkan fethullah gülen’e türkiye’ye dönme çağrısında bulundu:

"buradan hocaya çağrıda bulunuyoruz; en iyisi pensilvanya'dan türkiye'ye geliniz ve etkin pişmanlıktan yararlanınız, itirafçı olunuz, ortaklarınızla neler yaşadığınızı anlatınız da türkiye gerçekleri görsün. kürt siyasetçileri nasıl tutukladınız? onlardan özür dileyin. ergenekon'da, balyoz'da ne yaptınız? başka insanların ocağını nasıl söndürdünüz? özel yetkili mahkemelerde, içeride nasıl hayatlarına kıydınız? bunun hesabı da ayrıdır."

mahkemenin abd'de yaşayan gülen'e kırmızı bülten çıkarılması için adalet bakanlığı'na başvuracağını hatırlatan kaplan, "şimdi hoca kırmızı bültenle istendi. ya amerika vermezse ne olacak? alın size nur topu gibi yeni bir sorun. stratejik müttefiklerimizle aramız çatır çatır olacak" dedi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;