Türkiye

Karaman'daki tecavüz iddiası tepkiye neden oldu

Karaman’daki bir ilkokulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Muammer B.'nin, vakıf ve dernek evlerinde kursa gelen öğrencilere tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanması kentte ve sosyal medyada tepkiye neden oldu.

Konular: Türkiye, Eğitim
[ARŞİV] [Fotoğraf: DHA]

karaman’daki olay, tecavüze uğradığını iddia eden bir ortaokul öğrencisinin durumu ailesine anlatması ve ailenin savcılığa başvurmasıyla ortaya çıktı. başlatılan soruşmada gazi mustafa kemal ilkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni 54 yaşındaki muammer b.'nin, gönüllü olarak bazı vakıf ve derneklerin kiraladıkları evlerde ders verdiği, çok sayıda erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu bilgisine ulaşıldı. polis tarafından gözaltına alınan öğretmen muammer b. sorgulanırken, ilkokul ve ortaokulda okuyan 8 erkek öğrencinin tecavüze uğradığına ilişkin hastaneden rapor alındı. sorgusunun ardından geçen 4 mart günü adliyeye sevk edilen öğretmen muammer b. tutuklandı.

soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılığı, tecavüze uğradığı ileri sürülen öğrencilerle ilgili sağlık raporlarının konulduğu dosya için gizlilik kararı verdi. adli soruşturma devam ederken milli eğitim müdürlüğü de öğretmen muammer b. hakkında idari soruşturma başlattı.

karaman valisi murat koca, olayla ilgili soruşturmanın adli mercilerle yürütüldüğünü ve dava hakkında gizlilik kararı olduğunu, olayın adli vaka olduğu için de cumhuriyet başsavcılığı tarafından açıklama yapılmasının daha doğru olduğunu söyledi.

olay hem kentte hem de sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. sosyal medyada adı geçen vakıf ve derneklerden karaman anadolu imam hatip ve imam hatip lisesi mezunları ve mensupları derneği'nin (kaimder) başkanı mehmet sarı, kendilerine bağlı herhangi bir yurt ve ev olmadığını söyledi. mehmet sardı, "adı geçen muammer b.'nin bizde herhangi bir üyeliği ya da kaydı yoktur. bizim yurt ya da evle işimiz yok. biz imam hatip okullarıyla irtibatlıyız' dedi.

dha’ya göre bir çocuk babası muammer b., kent merkezindeki en iyi okullardan gazi mustafa kemal ilkokulu'nda 3 yıldır görev yapıyor, bazı vakıf ve derneklerin öğrenciler için açtığı etütlerde gönüllü olarak görev yapıyordu.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;