Kültür-Sanat

'Karışık Kaset' ve 'Açlık Oyunları' gösterimde

Bu hafta gösterime giren yedi filmin içinde korku, romantik komedi, macera, drama ve komedi türlerinde örnekler var. Gösterime giren yedi filmin beşi yerli yapım.

Konular: Kültür-Sanat
Açlın Oyunları'nın yeni bölümünde, Katniss (Jennifer Lawrence) 13. Bölge'Yi keşfediyor.

şeflerin savaşı / comme un chef
antropolojik bir araştırmaya göre, dünyanın sosyolojik kaos dönemlerinden geçtiği süreçte spor ve yeme içme kültürü ön plana çıkar. son dönemde art arda açılan yemek kanalları, aşçıların dünya çapında birer rock yıldızı gibi tanınıyor ve takip ediliyor olması, yemeği bir ihtiyacın ötesinde, bir yaşam biçimi haline dönüştürdü. buna bir örnek olarak da bu yıl fransız sinemasında gösterime giren birden çok filmi gösterebiliriz. işte bunlardan biri de şeflerin savaşı. daniel cohen'in yönetmenliğini yaptığı filmde, jean reno, michael youn rol alıyor. film, yemek sanatı meraklısı genç şef  adayı jacky'nin hikayesini anlatıyor. jacky'nin yolu, şehrin en başarılı şeflerinden biri olan alexandre ile kesişir ve olaylar gelişir.

karışık kaset
yılın en çok beklenen romantik komedilerinden biri. başrollerinde özge özpirinççi, sarp apak ve bülent emin yarar'ın rol aldığı filmin yönetmenliğini tunç şahin yaptı. türkçe pop şarkılar eşliğinde, ulaş ve irem'in 20 yıl önceye dayanan ve bu güne uzanan aşk hikayesi konu ediliyor. ulaş, irem'e olan aşkını karışık kasetle ifade eder ve romantik hikaye başlar.

kumun tadı
yönetmenliğini melisa önel'in yaptığı filmde başrolde mira furlan, ahmet rıfat şungar, timuçin esen ve mustafa uzunyılmaz rol alıyor. insan ticareti yapan hamit, kömür taşıyıp, dönüşte kaçak göçmenler taşımaktadır. bir araştırma için kasabaya gelen denise ile gizli gizli görüşmeye başlayan hamit, hayatına denise'in de girmesi ve yeni bir grup mültecinin gelmesi ile karmaşık bir sürece girer.

ümmü sıbyan: zifir
türk sinema izleyicisi korku filmlerine büyük bir ilgi gösteriyor. bu kapsamda neredeyse her ay yeni bir yerli korku filmi gösterime giriyor. hatta bazı aylar birden çok korku filmine yerli yapımcılar imza atıyor. efe hızır'ın yönettiği 'zifir'de, melisa akman, berkan bulut ve rabia kaya başrolleri paylaşıyor. filmin hikayesi lise son sınıfta okuyan bir grup arkadaşın okulda gizlice bir parti organize etmesiyle başlıyor. içlerinden birinin daha önce okulda intihar eden kevser adında bir kızdan bahsetmesiyle eğlence büyük bir korku ortamına yerini bırakır.

asfalt çiçekleri
yönetmenliğini kamil koç'un üstlendiği filmde bir başka yönetmen olan semir aslanyürek, hilmi korkmaz ve sema şahingöz'le birlikte  konuk oyuncu olarak rol alıyor. ressam hasan, kendini sorguladığı ve hayat içerisinde konumlandırmaya çalıştığı bir zamanda, sokak müzisyeni haifa ile karşılaşır. sorduğu soruların cevaplarını, haif'da bulacaktır.

açlık oyunları: alaycı kuş bölüm 1 / hunger games: mockingjay part 1
efsane geri dönüyor. tüm dünyada izlenme rekorları kıran ve kitleleri peşinden sürükleyen açlık oyunları serisinin son filmi gösterime girdi. francis lawrence'ın yönetmenliğini yaptığı filmde jennifer lawrence, josh hutcherson, liam hemsworth rol alıyor. katniss, varlığından haberdar olmadığı, 13. bölge'yi keşfeder. katniss'in 13. bölge'deki isyana katılması, onu snow ile karşı karşıya getirir. tüm hikayede çok kritik anlarda yanında olan peeta ise başkan snow tarafından beyni yıkanmış bir halde katniss'e cephe almıştır.

seni seviyorum adamım
biray dalkıran'ın yönettiği filmde barış kılıç ve gizem karaca rol alıyor. kıbrıs'ta bir sahil kasabasında münzevi bir hayat yaşamaya başlayan müzisyen berk ile hayatının son günlerini yaşadığını öğrendiği, tüm hayali şarkı söylemek olan genç ezel'le tanışır. biri hayata veda ederken, diğer küstüğü hayatla barışabilecek midir?

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;