IŞİD

Karkamış'a havan, Kilis'e roket mermisi

Suriye'de IŞİD'in kontrolünde bulunan Cerablus'tan atılan iki havan mermisi Gaziantep'in sınırdaki Karkamış ilçesine düştü. TSK, saldırıya misliyle karşılık verildiğini, IŞİD'e ait 4 hedefe 40 topçu atışı yapıldığını duyurdu. Öğle saatlerinde ise Kilis'e 3 roket mermisi atıldı.

Konular: Türkiye, IŞİD

sabah saatlerinde işid güçlerinin kontrolündeki cerablus'tan gaziantep'in karkamış ilçesine havan mermisi atılmasının ardından öğle saatlerinde de kilis'e de suriye tarafından 3 roket mermisi atıldı. 

karkamış'a atılan iki havan mermisi ilçenin karşıyaka mahallesi'ndeki bir camiye ait lojmanın bahçesine ve büyük bir gürültüyle patladı.

elektrik tellerinin isabet aldığı, can kaybının yaşanmadığı olayın ardından güvenlik güçleri, mahalleyi giriş çıkışları kapattı. itfaiye ve 112 acil servis ekipleri de bölgeye yönlendirildi.

belediye hoparlörlerden vatandaşlara evlerinden çıkmamaları konusunda anons yapıldı. 

4 hedefe 40 topçu atışı

olayın ardından sınırda konuşlu fırtına obüsleri işid mevzilerini bir süre ateş altına aldı. tsk, havan mermilerine misliye karşılık verildiğini duyurdu. işid'e ait 4 hedefe 40 topçu atışı yapıldı.

karkamış'a dün akşam da suriye tarafından işid'in attığı 3 havan mermisi düşmüş, ölen ve yaralanan olmamıştı.

halep kentine bağlı cerablus ilçesinin kontrolünü sağlamak için işid ile öso mensupları arasında çatışmalar birkaç günden beri aralıklarla sürüyor. 

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;