Bilim-Teknoloji

'Kaspersky rakibine saldırmayı planladı'

Rus hükümetine yakın olmakla eleştirilen Kaspersky hakkında ortaya atılan yeni iddia, güvenlik yazılımcısının rakibi AVG'ye saldırmayı planladığını öne sürdü.

Konular: Bilim-Teknoloji
Kaspersky Batı medyasının giderek artan iddialarını reddetti. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]
rakiplerini zayıflatmak için yıllarca sahte virüs ürettiği öne sürülen rus güvenlik yazılımcısı kaspersky hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. reuters'da yer alan habere göre, kaspersky ceo'su eugene kasperksy 2009 yılında yöneticilerine e-posta göndererek 'avg technologies firmasına saldırı yapılması gerektiğini' savundu. 
kaspersky'nin, çeçen isyancılar hakkında vladimir putin'in kullandığı ifadeyi tekrarlayarak, 'onları tuvalette bulursak oradan kazımalıyız' dediği öne sürüldü. 
avg'ye çalışanlarını transfer ettiği için öfke dolu olduğu belirtilen eugene kaspersky'nin, 2009 yılında attığı e-postada, 'insan kaynakları saldırısına karşı misilleme yapmak istediği' belirtildi. 
reuters'a konuşan iki eski çalışan, kaspersky'nin sahte virüsle aslında temiz olan bilgisayarlara kötü amaçlı yazılım bulaşmış gibi göstermek istediğini, böylece avg başta olmak üzere rakiplerin yıpratılmasının amaçlandığını belirtti. 
kaspersky'den sert tepki 
kasperky, geçmişteki iddialarda olduğu gibi eugene kaspersky'e ait olduğu öne sürülen e-postaların varlığını reddetti. 
firmaan yapılan açıklamada, 'e-postaların gizli bir amacı olan isimsiz kaynaklar tarafından elde edilmiş yasal olmayan verileri temsil ettiği' öne sürüldü. 
kaspersky hakkında 2015 başşlarında çıkan ilk iddia,  firmanın rus hükümetine bağlı yetkililerle istihbarata dayalı işbirliği yaptığı yönündeydi. bloomberg'ün öne sürdüğü iddianın ardından kaspersky'nin avg, avast ve microsoft gibi rakiplerini sahte virüsle yanıltan bir operasyon düzenlediği iddia edildi. 
kasperky iddiaları reddederken, avg, avast ve microsoft konu hakkında açıklama yapmadı. 
kaynak: reuters ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;