İspanya

Katalan yerine İskoçya bayrağı

Pazar günü yapılacak İspanya Kral Kupası finalinde Barcelona taraftarlarının Katalan bayrağını taşımalarının yasaklanması üzerine İskoçya bayrağının dağıtılmasına karar verildi.

Konular: Spor, Futbol, Barcelona

ispanya kral kupası finalinde pazar günü barcelona ile sevilla madrid'deki vicente calderon stadı'nda karşı karşıya gelecek. bu maçın dikkat çeken noktalarından biri de bayrak tartışması. barcelonalı taraftarların katalan bayrağı taşımasının yasaklanması üzerine katalan milliyetçileri iskoçya bayrağı dağıtma kararı aldı.

pazar günü katalan taraftarlara yaklaşık 10 bin iskoçya bayrağı dağıtılacak.

iskoçya bayrağının dağıtılmasının sebebi ise iskoçların da britanya'dan ayrılmak istemesi. 2014'te bu ynde bir oylamaya gidilmiş, referandumda 55'e 45'lik oylarla ret cevabı çıkmıştı.

katalan bayrağı 'estelada' camp nou'daki maçlarda sık sık tribünlerde sallanıyor.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;