2022 Dünya Kupası

'Katar 2022 yazın yapılmayacak'

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, Katar'ın ev sahipliği yapacağı 2022 Dünya Kupası'nın yaz aylarında düzenlenmeyeceğini söyledi.

Konular: Spor, Futbol, FIFA
Katar 2022 yetkililerinin soğutma sistemleriyle ideal futbol ortamını yaratma garantisine rağmen kupanın yaz aylarında oynanması kesin değil. [Getty Images]
valcke, "dünya kupası tarihi haziran veya temmuz olmayacak. 15 kasım ile 15 ocak arasında bir zaman dilimi olacağını düşünüyorum" dedi.
france inter radyo kanalına konuşan fifa genel sekreteri, kasım ortasından aralık sonuna kadar olan dönemin, hava şartları açısından en uygun zaman olduğunu söyledi.
valcke, "o tarihlerde sıcaklık 25 derece civarında. bu da avrupa'da sıcak bir ilkbahar mevsimine denk geliyor" dedi. 
valcke'nin açıklamalarıyla ilgili konuşan bir fifa basın sözcüsü, genel sekreterin kendi görüşlerini dile getirdiğini, konuyla ilgili kararın henüz verilmediğini söyledi.
fifa, ekim ayında konuyla ilgili bir komisyon oluşturmuş ve katar'daki 2022 dünya kupası finalleri'nin hangi mevsimde yapılacağına ilişkin kararını ertelemişti. 
komisyon oluşturulduğu tarihte fifa, nihai kararını bu yıl brezilya'da düzenlenecek dünya kupası'ndan sonra duyuracağını açıklamıştı. valcke'nin açıklamalarının cevaben konuşan basın sözcüsü, süreçle ilgili bir değişiklik olmadığını söyledi.
2010 yılının aralık ayında organizasyonu alan katar, kupanın yapılacağı mevsimle ilgili hiçbir kaygı taşımadığını defalarca dile getirdi. 
körfez ülkesinde yaz aylarında sıcaklık ortalaması 35 ile 45 derece arasında gerçekleşiyor, nem oranı da yüzde 80'in altına düşmüyor. 
kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;