Katar

Katar Fransa’dan 24 jet alacak

Doha, Fransa’dan 24 Rafale savaş uçağı almaya hazırlanıyor. Anlaşma Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin 4 Mayıs’taki Doha ziyaretinde imzalanacak.

Konular: Fransa, Ortadoğu
Fransa’nın savaş uçağı Rafale, dünyanın en gelişmiş teknolojiye sahip olan uçaklarından biri. [Fotoğraf: Reuters]

fransa cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre katar yönetimi 24 adet rafle tipi savaş uçağı alma talebini paris’e iletti.

uçak satışı için anlaşma, fransa cumhurbaşkanı françois hollande’nin, 4 mayıs’ta katar’a düzenleyeceği resmi ziyaret sırasında imzalanacak.

fransa’nın afganistan, libya, mali ve irak’ta kullanmış olduğu savaş uçağı, dünyanın en gelişmiş teknolojiye sahip olan savaş uçaklarından biri.

rafale en pahalı savaş uçaklarından biri olarak nitelendiriliyor.

fransa şubat ayında da mısır’a 24 adet rafale savaş uçağı satmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;