Türkiye

'Katliama Sarkisyan da katıldı’

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ermenistan devlet başkanının 1992 yılındaki Hocalı katliamından bizzat rol aldığını iddia etti.

Haberin Öne Çıkanları

Karabağ şartı

'Özür dilesinler'

'Dış politika önceliğimiz'

Çiçek, Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan'ın Hocalı'daki katliamı itiraf ettiğini savundu. [AA]

ankara’da düzenlenen azerbaycan’ın eski cumhurbaşkanı haydar aliyev’i anma gecesinde türkiye büyük millet meclisi başkanı (tbmm) cemil çiçek ermenistan devlet başkanıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

çiçek 1992 yılında azerbaycan ile ermenistan arasındaki karabağ savaşı sırasında hocalı kasabasındaki sivillerin katledilmesi olayında ermenistan devlet başkanı serj sarkisyan’ın da rol aldığın söyledi. 
 
ermenistan’ın türkiye ile ilgili ‘soykırım’ iddialarını eleştiren çiçek, “oysa yakın tarihin en büyük katliamlarından biri dünyanın gözleri önünde 1992 yılında hocalı'da yapılmıştır. o katliama bugün ermenistan devlet başkanlığı görevini yürüten sarkisyan da katılmıştır” ifadelerinde bulundu. 
 
çiçek, sarkisyan’ın bu katliamı “hocalı'dan önce azerbaycanlılar bizim şaka yaptığımızı sanıyorlardı. ermenilerin, sivil topluma karşı el kaldıramayacaklarını sanıyorlardı, biz bunu kırmayı başardık” sözleriyle itiraf ettiğini ileri sürdü. 
 
geçmişteki sorunlarla bugünün siyasetine yön verilecekse ermenistan’ın bu sorunları ortadan kaldırması gerektiğini savunan çiçek, ankara ile erivan arasındaki ilişkilerin azerbaycan topraklarındaki ermenistan işgali sona ermeden normale dönemeyeceğini söyledi. 
 
‘ermenistan insanlık suçu işliyor’
 
azerbaycan'ın bugün en önemli sorununun, topraklarının beşte birinin ermeniler tarafından işgal altında tutulması olduğunu belirten çiçek, ermenistan'ın işgal altında tuttuğu topraklardaki doğal kaynakları tahrip ederek, insanlık suçu işlediğini kaydetti.
 
dağlık karabağ ile işgal altında tutulan bölgelerde, 1 milyondan fazla azerinin yerinden, yurdundan edildiğine dikkati çeken çiçek, bu insanların bakü çevresinde güç şartlar altında yaşamlarına devam ettiğini ve evlerine dönecekleri günü beklediğini vurguladı.
 
çiçek, “işgal altındaki toprakların yeniden azerbaycan'ın bir parçası haline gelmesi ve kaçkınların yerlerine, yurtlarına dönmeleri bizim de en öncelikli hedeflerimizdir” diye konuştu.
 
dağlık karabağ sorununda azerbaycan'ın haklarının korunmasının türkiye’nin dış politika öncelikleri arasında yer aldığını söyleyen çiçek “dağlık karabağ sorunu kafkaslardaki barış ve istikrarı tehdit eden en önemli sorundur. bu konuyla ilgili bütün devletleri ve uluslararası kuruluşları ermenilerin haksız işgalini sona erdirmeye davet ediyoruz” dedi. 
 
ayrıca, her yıl 10 aralık'ın dünya insan hakları günü olarak kutlandığını anımsatan çiçek, “ne türkiye içinden ne de türkiye dışından insan hakları adına bu kadar laf edilirken, buradaki soykırıma, vahşete yeteri kadar temas edilmemiş olması hepimizin sorumluluğundadır” diye konuştu. 
 
kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;