Türkiye

Kayıp çocuklar bulundu

Van'ın Tuşba ilçesinde kaybolan üç yaşındaki Hiranur Çelik ile Elazığ’da okula giderken kaybolan dokuz yaşındaki Kadir Yıldırımdinç, polis ve AFAD ekiplerinin aramaları sonucu bulundu.

Konular: Türkiye
Van'da kaybolan üç yaşındaki Hiranur Çelik'i polis ve AFAD ekipleri 13 saat süreyle aramıştı. [AA]

van’ın tuşba ilçesine bağlı kalecik toki'de oturan akrabalarına misafirliğe giden çelik ailesinin üç yaşındaki kızları hiranur çelik, evin yakınındaki parkta oynamaya başladı.

bir süre sonra çocuklarını parkta göremeyen aile kızlarını aramaya başladı. hiranur'u bulamayan çelik ailesi polise haber verdi.

il emniyet müdürlüğü ve il afet ve acil durum müdürlüğü (afad) ekipleri ile bölgede oturan vatandaşlar çocuğu bulmak için arama başlattı.

hiranur çelik 13 saatlik aramanın ardından kaybolduğu bölgeye 500 metre mesafedeki beş katlı bir binanın çatı katında polis tarafından bulundu. yorgun düşen küçük çocuk, ipekyolu çocuk hastanesi'nde tedbir amacıyla sağlık kontrolünden geçirildi. 

olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

elazığ'da kaybolan çocuk bulundu

Elazığ'da kaybolan 9 yaşındaki çocuk polis tarafından bulunarak ailesine teslim edildi. [AA]

elazığ'da ise dün sabah saatlerinden beri haber alınamayan dokuz yaşındaki kadir yıldırımdinç, gazi caddesi'nde bulundu. ekipler, aç olduğunu öğrendikleri çocuğun karnını doyurarak çocuk şube müdürlüğü'ne götürdü. şube müdürlüğü önünde babasıyla kucaklaşan küçük kadir gözyaşlarına hakim olamadı. 

okula neden gitmediği sorusunu cevaplamayan kadir yıldırımdinç'in el yazısıyla "bir ödevim vardı onu yapmamıştım" diye yazarak polis ekiplerine verdiği öğrenildi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;