PKK

Kayseri saldırısında 20 tutuklama

Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerin bindiği halk otobüsüne PKK'nın bombalı araçla düzenlediği ve 14 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili adliyeye sevk edilen 22 kişiden 20'si tutuklandı. Tutuklananlar arasında askerler de var.

Konular: PKK, Türkiye
[Fotoğraf: DHA]

17 aralık'ta erciyes üniversitesi kampusu önündeki otobüs durağında meydana gelen patlamadan sonra terörle mücadele şubesi (tem) ekiplerince istanbul, kayseri, şanlıurfa, van, adana ve diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 26 kişi, önce cumhuriyet savcılığına çıkarıldı. burada 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edilen 22 şüpheliden 20'si tutuklanırken, 2 kişi daha adli kontrol koşuluyla serbest kaldı. yurt dışında oldukları saptanan 3 şüpheli için de yakalama kararı çıkarıldı. tutuklananlar arasında hedef alınan otobüsün sürücüsü ve askerler de var.

serbest bırakılanlar arasında ise saldırganın annesi ve otobüsün sahibi de bulunuyor.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;