Türkiye

Kayyum polis müdahalesiyle girdi

Koza İpek Holding'e kayyum atanmasını protesto için İpek Medya Grubu önünde bekleyen grup polis müdahalesiyle dağıtıldı. Polis, binanın bahçe kapısını kırdı, ardından kayyum binaya girdi.

ankara cumhuriyet başsavcılığı'nın talebi sonrasında mahkemenin kayyum atadığı koza ipek holding şirketlerinden biri de ipek medya grubu'ydu. ancak atanan kayyumun medya binasına girişi polis müdahalesi sonrasında gerçekleşebildi. istanbul mecidiyeköy'deki şirket binası önünde dünden bu yana bekleyen kalabalık, bu sabah polis tarafından dağıtıldı. polis, müdahale sırasında biber gazı da kullandı. 5 kişi gözaltına alındı.

atanan kayyum, binaya girdikten sonra yönetim katına geçerek toplantı yapmaya başladı.

gülen cemaati'ne yakın ipek medya grubu bünyesinde kanal türk, bugün televizyonları, bugün ve millet gazetesi ile kanal türk radyo bulunuyor. 

yaşananlar, gruba ait televizyon kanallarından canlı olarak yayınlandı. polis, binaya girdikten sonra bazı kameraların çalışmasına izin vermedi. 

chp'li milletvekilleri mahmut tanal, eren erdem ve barış yarkadaş da kayyum atanmasını protesto için bekleyen grubun arasında yer aldı.  polis müdahalesi sırasında milletvekilleri ile polis arasında tartışma yaşandı.  

duruma tepki gösteren chp istanbul milletvekili mahmut tanal, polis gücüyle kararın infaz edilemeyeceğini söyledi.

ipek medya grubu binası önünde bir grubun bekleyişi devam ediyor. grubun önünde toma ve polis ekipleri bekliyor.

ab ve abd'den açıklama

ab türkiye delegasyonu, kayyum kararıyla ilgili twitter hesabından açıklama yaptı. açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"ipek holding'e yapılan müdahale, hem türkiye'deki bilgisel alanı daraltması hem de son derece önemli bir seçimden birkaç gün önce olması dolayısıyla özellikle endişe yaratmaktadır. ab delegasyonu, hem seçimden önce hem de seçimden sonra gerekli prosedürlerin yerine getirilip getirilmediğini yakından izleyecektir."

abd dışişleri bakanlığı sözcüsü john kirby ise koza ipek holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, "daha önce de kaygı duyduğumuzu belirttiğimiz, özgür medya, ifade özgürlüğü ve toplanma hakkı gibi konulara ilişkin kaygılarımız sürüyor" dedi.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;