Kazakistan

Kazakistan'da saldırı: 6 ölü

Kazakistan’ın Aktöbe şehrinde bir askeri birim ile silah dükkânına yapılan saldırı sonucu 2’si asker 4'ü saldırgan 6 kişi öldü, 9'u asker 10 kişi de yaralandı.

Konular: Kazakistan

kazakistan içişleri bakanlığı dil ve enformasyon departmanı müdürü almas saudabayev anadolu ajansı'na yaptığı açıklamada, yerel saatle 14.45’te kimliği belirsiz kişilerin bir silah dükkânına, bir saat sonra da bir askeri birime saldırı düzenlediği bilgisini verdi. 

dükkâna yapılan saldırıda satıcının hayatını kaybettiğini, bir kişinin de yaralandığını belirten saudabayev, askeri birimdeki saldırıda ise bir subay ve bir askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. saudabayev, olayda 9 askerin de yaralandığını kaydetti. 

içişleri bakanlığı, beş saldırganın öldürüldüğünü açıkladı.

saldırıyla ilgili 7 kişi de gözaltına alındı. iki kişi ise tutuklandı.

rusya sınırına 100 kilometre uzaklıktaki aktöbe'de 2011 yılında intihar saldırıs düzenlenmişti. saldırıda güvenlik güçlerine ait bir bina hedef alınmıştı. 

kaynak: aa, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;