KCK

KCK davasında 48 tahliye

Diyarbakır'da KCK ana davasında 48 kişi tahliye edildi. BDP'li Pervin Buldan, tahliye kararının sevincini diğer kadın milletvekilleriyle çektirdiği fotoğrafla Twitter'dan paylaştı.

BDP Grup Başkan Vekili Buldan, tahliye kararının sevincini bu fotoğrafla paylaştı. twitter.com/PervinBuldan

pkk'nın çatı örgütü kck ile ilgili dava, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından diyarbakır 2. ağır ceza mahkemesi'ne devredilmişti. tutuklu sanıkların tahliye talebini daha önce reddeden mahkemede cumartesi günü tensip duruşması yapıldı. 38 kişi, beş yıldan uzun süredir tutuklu oldukları için, 10 kişi de mevcut delil durumu ve hapiste kaldıkları süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

tahliye edilenler arasında eski dtp yöneticileri, insan hakları derneği'nin eski şube başkanı muharrem erbey ve avukatlar da var.

175 sanığın yargılandığı kck ana davasında son tahliyelerin ardından 43 tutuklu kaldı.

eski milletvekili hatip dicle'nin de tutukluluğu devam ediyor.

buldan'dan 'tahliye selfiesi'

bdp grup başkan vekili pervin buldan, tahliye kararından duyduğu mutluluğu twitter hesabından paylaştı. diğer kadın milletvekilleriyle çektirdiği fotoğrafı yayınlayan "buldan, arkadaşlarımızın zindandan çıktığını duyunca biz :)" diye yazdı.

fotoğrafta sebahat tuncel, mülkiye birtane, nursel aydoğan, gülser yıldırım, pervin buldan, selma irmak, ayla akat ata yer aldı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;