Çalışma hayatı

Kendimize ne kadar vakit ayırabiliyoruz?

OECD'nin 'Better life index' (Daha iyi yaşam endeksi) raporu iş yeri dışında geçirilen zaman ortalamasında Türkiye sonuncu sırada. Günlük ortalama 12.2 saati kendimize ayırabiliyoruz. Listenin başında ise Fransızlar var. Fransa'da vatandaşlar ortalama günde 16.4 saati iş yeri dışında geçiriyor.

günlük azami çalışma süresinin 10 saatten 12 saate çıkarılması yönündeki yeni istihdam yasasının protesto edildiği fransa'da vatandaşlar günde ortalama 16.4 saati kendilerine ayırabiliyor.

iş dışında geçirilen zaman açısında fransa'yı ispanya takip ediyor. ispanyolların kendilerine ayırabileceği günde ortalama 15.9 saati bulunuyor. 

oecd'in 38 ülkeyi kapsayan raporıunda mesai dışı zaman ortalamalaınrda avrupa ülkeleri zirvede. hollandave danimarka'da 15.9, belçika'da insanlar 15.8 saati iş yeri dışında geçiriyor. 

38 ülke arasında türkiye sonunca. türkiye'de iş yeri dışında geçirilen zaman ortalaması günde 12.2 saat. 

abd ise günde ortalama 14.5 saat ile listenin 27. sırasında. 

kaynak: afp, oecd

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;