Bilim-Teknoloji

Kendini imha eden telefon

Akıllı telefon üreticisi BlackBerry ve Boeing kendini imha eden bir telefon üretme konusunda işbirliğine gidiyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Yüksek güvenlikli telefon görüşmeleri şifreleme özelliğine de sahip olacak
Yüksek güvenlikli telefon görüşmeleri şifreleme özelliğine de sahip olacak [Fotoğraf: Boeing]

uçuş ve güvenlik teknolojileri firması boeing'in yaklaşık bir yıldır black ismini verdiği akıllı bir telefon üzerinde çalıştığı biliniyordu. telefonla ilgili olarak ortaya çıkan yeni bilgiler ise kendi kendini yok edebilme özelliğine sahip olacağı yönünde.

blackberry adına açıklama yapan ceo john chen, 'bes 12 servisini kullanarak android işletim sistemli telefonun güvenlik özelliklerini geliştirmek için boeing ile işbirliği yapacaklarını' ifade etti. daha fazla açıklama yapmayan chen işbirliğinden memnun olduklarını da dile getirdi.

firmanın donanımsal olarak şifreleme teknolojisine sahip olacak black isimli telefonun kapağı açılmaya ya da kırılmaya çalışıldığında içindeki verileri siliyor. özellikle devlet kurumları, gizli servis ve benzeri konumlarda çalışanlar için tasarlanan telefonda çift sim kart, biyometrik tanıma, uydu bağlantı modülü gibi özellikler bulunacak. yeni telefonun piyasaya çıkış tarihi, son kullanıcıya satılıp satılmayacağı gibi bilgiler ise açıklanmadı.

kaynak: blackberry

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;