Afrika

Kenya'da 300 milyon dolarlık siber soygun

Kenya'da aralarında devlet memurlarının da olduğu 11 kişi, siber dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alındı. Şüpheliler devlet kurumlarından 300 milyon dolar çalmakla suçlanıyor.

Konular: Afrika

kenya'nın başkenti nairobi'de güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarda, aralarında siber suçlarla mücadele biriminde görevli bir polis memuruyla kenya gelir idaresi başkanlığı (kra) çalışanının da bulunduğu 11 şüpheli, siber dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alındı.

zanlıların, kra ile kenya bağımsız seçim ve sınırlar komisyonu (iebc) gibi çok sayıda kamu kuruluşunun sistemine girerek, ele geçirdikleri bilgilerle kurumların banka hesaplarından 2016'da 166 milyon dolar, 2015'te ise 137 milyon dolar para çaldıkları tespit edildi.

güvenlik güçleri, zanlıların fransa, moldova ile belçika'da bağlantılarının olduğunu ve uluslararası suç örgütlerinden destek aldıklarını belirledi. zanlıların, uluslararası siber dolandırıcılık ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılacağı kaydedildi.

küresel tehdit endeksi 2016 verilerine göre, kenya dünya genelinde siber suçlara karşı savunması en zayıf 127 ülke arasında, 69'uncu sırada yer alıyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;