El Kaide

Kenya'da askeri üsse saldırı

El Kadide bağlantılı Eş Şebab Somali’de bulunan Kenya askeri üssüne saldırdı. isveç televizyon kanalı SVT, saldırıda 50’den fazla kişinin öldüğünü duyurdu.

Konular: El Kaide, Afrika
[Fotoğraf: AA / Arşiv]

el kaide eş şebab somali’de bulunan kenya askeri üssüne saldırı gerçekleştirdi. bazı kaynaklar üssün eş şebab’ın eline geçtiğini duyurdu. isveç televizyon kanalı svt’nin bölgeden edindiği bilgilere göre, saldırıda 50’den fazla kişi öldü.

kenya nation gazetesi sabah yayımladığı haberde, eş şebab’ın somali’nin kulbiyow bölgesindeki badhaade kenti yakınlarında bulunan kenya askeri üssüne saldırı düzenlediğini duyurmuştu.

kenya askeri sözcüsü paul njuguna gazeteye yaptığı açıklamada, "yoğun saldırı altındayız. yoğun silahlı çatışma devam ediyor" diye konuşmuş, kayıplar konusunda ise bilgi vermemişti.

eş şebab ise twitter’dan onlarca kenya askerinin öldürüldüğünü öne sürdü.

büyük oranda el-şabab’ın elinde bulunan bölgeye hafta başında kenya birlikleri amerikan birlikleriyle ortak operasyon düzenlemişti.

kenya askeri birlikleri somali’de eş şebab’a karşı yürütülen uluslararası operasyonun bir parçası olarak bulunuyor.

isveç televizyon kanalı svt’nin bölgeden edindiği bilgilere göre, bölgede eş şebab’a yönelik hava saldırıları devam ediyor.

kaynak: dha, svt

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;