Çevre

Kepçenin önüne oturdu

Edirne'de mahallesindeki bir park alanının imara açılmasına engel olmak isteyen 75 yaşındaki kadın, kepçenin önüne oturarak çalışmaları durdurdu.

Konular: Türkiye
75 yaşındaki Kıymet Peker iş makinesinin önüne oturarak park alanında kazı yapılmasını engelledi. [AA]

birinci murat mahallesi'nde toplanan vatandaşlar, park alanına gelen kepçenin önünde protesto gösterisi yaptı. bu sırada 75 yaşındaki kıymet peker kepçenin önüne oturdu ve çalışmasını engelledi.

mahalle sakinlerinden süleyman sır, alanın 18 yıldır çocuk parkı olarak kullanıldığını söyledi.

yürütmenin durdurulması için idare mahkemesine dava dosyalarını teslim ettiğini anlatan sır, "öğrendik ki bundan önceki belediye başkanı ve meclisi burada ticari yapıya izin vermiş. oysa burası 18 yıldır park. buradaki asfalt yolu da imara açmışlar. bunun izahı mümkün değil. biz buna mahalle halkı olarak karşı çıktık. hukuki yollardan hakkımızı arayacağız" şeklinde konuştu.

resmi olmayan sonuçlara göre edirne belediye başkanı seçilen recep gürkan, olayın duyulmasının ardından park alanına geldi. bir süre gruptan bilgi alan gürkan kepçenin önüne oturarak, kıymet peker’le sohbet etti.

yangından mal kaçırmadıklarını belirten gürkan, "telaş yapılacak durum yok. insanların hukukunu korumak başka bir şey, yeşil alanları ranta kurban etmek başka bir şey. biz kimsenin hukukuna karşı değiliz ama yeşil alanları da ranta kurban etmeyeceğiz. merak etmeyin. belediye başkanı olduğum sürece hiçbir park yıkılamayacak" diye konuştu.

gürkan, göreve başlayana kadar alanda bir şey yapılamayacağını kaydetti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;