IŞİD

Kerkük'te kontrol sağlandı

Irak'ın Kerkük kent merkezinde 24 saat sonra kontrol sağlandı. IŞİD militanları ile güvenlik güçleri arasındaki sokak çatışması sabah saatlerinde tekrar başlamıştı. Kentte 2 günde 55 sivil ve güvenlik görevlisi öldü.

Konular: IŞİD, Irak, Ortadoğu
[Fotoğraf: Reuters]

irak'ın kerkük kent merkezinde 24 saat sonra kontrol sağlandı. peşmerge güçleri ve irak polisi şehirde gizlenmiş işid unsurlarını aramaya devam ediyor. 

irak'ın kerkük kent merkezinde işid militanları ile güvenlik güçleri arasındaki sokak çatışması tekrar başlamıştı. dumiz, 1 haziran ve esra mahkudin mahallelerinde yoğun çatışmalar sabah saatlerinde yeniden başlamıştı.

örgütün, cuma günü kent merkezine yoğun bir şekilde saldırı düzenlemesinden dolayı bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri söz konusu mahalleri abluka altına almış durumda.

güvenlik güçleri zırhlı araçlarla militanların konuşlandığı sokak aralarına girip, sıcak çatışmaya giriyor.

ikby başkan yardımcısı kosret resul cuma akşamı yaptığı açıklamada "işid'in kent üzerindeki tehlikesi yüzde 90 oranında ortadan kalktı. kent sakinleri rahat uyusun." demişti. örgütün kerkük'e 100 militan ile saldırdığı bilgisini paylaşan resul, "amaçları kentin kısmen kontrolünü ele geçirdikten sonra uyuyan hücreleri sayesinde saldırıları artırmaktı ancak başarısız oldu." diye konuşmuştu.

işid'in, gece yarısı kerkük kent merkezi ve dibis ilçesine intihar eylemcileriyle saldırması sonucu 17 kişi hayatını kaybetmiş, 40'dan fazla kişi ise yaralanmıştı. kentte 2 günde 55 sivil ve güvenlik görevlisi öldü.

kaynak: al jazeera, aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;