İran

Kerry: Çok kızgınım

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İran karasularına girdikten sonra alıkonulan 10 ABD'li denizcinin yakalanma görüntülerinin yayınlanmasından Devrim Muhafızları’nı sorumlu tuttuğunu söyledi. Görüntülerden dolayı ‘çok kızgın’ olduğunu belirtti.

Konular: İran, ABD, Ortadoğu

abd dışişleri bakanı john kerry, cnn canlı yayınına katıldı. iran tarafından alıkonulan ve iki ülke arasındaki diplomatik görüşmeler sonucunda 24 saat içinde serbest bırakılan abd askerleri ile ilgili açıklama yaptı.

söz konusu görüntülerin yayınlanmasına tepki gösterdiğini ifade eden kerry, "o görüntülerin yayınlanmasına çok ama çok kızmıştım" dedi.

konuyu hemen iranlı yetkililerle görüştüğünü anlatan kerry, olayın sorumlusu olarak iran dışişleri bakanlığını veya hükümetini değil, orada görev yapan ‘devrim muhafızları’nı gördüğünü kaydetti.

‘nükleer anlaşma olmasa...’

bundan birkaç yıl önce bu tür bir olay gerçekleşse iran'da kimi arayacaklarını bilemediklerini ifade eden kerry, "nükleer anlaşma çerçevesinde açtıkları bu diplomatik yol olmasa" askerlerin bu kadar kolay serbest kalamayacaklarını vurguladı.

centcom: soruşturma açıldı

abd merkez kuvvetler komutanlığı (centcom), salı günü meydana gelen olayla ilgili soruşturma açıldığını açıkladı.

olayla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde, kuveyt'ten bahreyn'e giden iki abd botunun rotasından çıkıp iran sularına girmesine tam olarak neyin sebep olduğunun araştırıldığı belirtildi.

ilk veriler ışığında botlardan birinin mekanik bir sorundan dolayı durduğu ve beraber seyahat eden diğer botun da aynı şekilde durduğu, bu esnada botların iran sularına girmiş bulundukları, ancak personelin bu durumun farkında olup olmadığının bilinmediği duyuruldu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;