Fethullah Gülen

Kerry: Gülen'le ilgili sorular gündeme gelecektir

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkesinin darbe girişimiyle ilgili soruşturmada Türkiye'ye yardım edeceğini açıklarken, Ankara'ya Fethullah Gülen'in darbeyle bağlantısı olduğunda dair kanıtları kendilerine ulaştırması çağrısı yaptı. Kerry, "Tahminimiz Sayın Gülen ile ilgili bazı sorular gündeme gelecektir" dedi. Kerry daha sonra Türk mevkidaşı Çavuşoğlu ile konuyu telefonda görüştü.

abd dışişleri bakanı john kerry, ülkesinin darbe girişimiyle ilgili soruşturmada türkiye'ye yardım edeceğini açıklarken ankara'ya fethullah gülen'in darbeyle bağlantısı olduğunda dair kanıtları kendilerine ulaştırması çağrısı yaptı.

lüksemburg'da açıklama yapan kerry, türkiye'den henüz resmi bir iade talebi almadıklarını söylerken, "tahminimiz sayın gülen ile ilgili bazı sorular gündeme gelecektir" dedi. 

diplomatik kaynaklara göre, dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, kendisini arayan abd dışişleri bakanı kerry ile fethullah gülen’in iadesine ilişkin hukuki süreç konusu da dâhil olmak üzere son gelişmeler hakkında görüşme yaptı.

buna göre, bakan çavuşoğlu’nu arayarak durum hakkında bilgi alan kerry ile kanada, estonya, lübnan ve irak dışişleri bakanları, türkiye'deki demokratik sürece ve seçilmiş hükümete destek verdiklerini ifade etti. türkiye ile dayanışma içinde olduklarını vurguladılar.

başbakan binali yıldırım başarısız darbe girişimi sonrası fethullah gülen'i işaret ederek, "yaşanan olaydan sonra çete liderinin arkasında duracak ülke göremiyorum" demişti. 

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan ise, abd başkanı barack obama'ya seslenmiş, gülen cemaati lideri fethullah gülen'i kastederek, "pensilvanya'daki zatı teslim edin" diye konuşmuştu.

kaynak: afp, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;