IŞİD

Kerry: Suriye'deki dinamikleri değiştirmek zorundayız

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "IŞİD'i 'mağlup etmek için Suriye'deki dinamikleri değiştirmek zorundayız" dedi. Kerry, Rusya ile Suriye konusunda yeni bir çalışma planından söz edip "Bu çalışmaya Suudileri ve Türkleri de dahil etmeyi istiyoruz" diye konuştu.

[Fotoğraf: Reuters - Arşiv]

abd dışişleri bakanı john kerry,  new york dış ilişkiler konseyi'nde (cfr) yaptığı konuşmada, suriye'deki iç savaşa ilişkin de değerlendirmeler yaptı. katar'ın başkenti doha'da rusya dışişleri bakanı lavrov ile görüşeceklerini ve devamında suriye konusunda çalışmayı beklediklerini kaydeden kerry, "bu çalışmaya suudileri ve türkleri de dahil etmeyi istiyoruz. iran ile ne yapabileceğimizi de göreceğiz" dedi.

kerry, "amacımız işid'le mücadele etmek ve mağlup etmek. bunun için suriye'deki dinamikleri değiştirmek zorundayız. son haftalarda bu nedenle türkiye ile müzakere ediyoruz. şu anda türklerin ne yapmaya hazırlandıklarına ilişkin bazı değişiklikler gördük. bölgede meşgul olduğumuz bazı şeylerde de değişimler oldu" diye konuştu.

kaynak: anadolu ajansı, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;