ABD - Rusya ilişkileri

Kerry'den Lavrov'a: Büyüklerine saygılı ol, yeter

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye'de barış görüşmeleri için gittiği Moskova'da Rus mevkidaşı Lavrov'un doğum gününü kutladı. 72 ve 66 yaşlarındaki tecrübeli iki diplomat, yaşları üzerinden şakalaştı.

abd dışişleri bakanı john kerry, rus mevkidaşı sergey lavrov’un doğum gününü kutladı. 66 yaşına giren lavrov’a ‘yeni yaşın görüşmeler için bilgelik katmasını’ dileyen 72 yaşındaki kerry, rus dışişleri bakanı’ndan teşekkür aldı.

kerry’nin yaşlı olduğunu ima ederek, “bilgelik yaşla ölçülüyorsa, size yetişemem” diyen lavrov’a tecrübeli diplomatın yanıtı yine nükteli oldu: büyüklerine saygılı ol, yeter.

john kerry, lavrov ile görüşmesinin ardından kremlin’e geçerek vladimir putin ile beşar esed’in görevi bırakması ihtimalini görüşecek.

iki ülke, suriye’de ateşkes görüşmelerinde mesafe kat edebilmek için çaba gösteriyor. 17 ülkenin katılımıyla kurulan suriye destek grubu, rusya lideri putin’in suriye rejimi lideri esed’e açık desteğine karşın iç savaşa barışçıl bir çözüm için uğraşıyor.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;